Красива и функционална ревизионна вратичка за баня
42.1 K
8:46

Днес съм решил да отделя време за ревизионните отвори. Много често точно те се оказват ябълката на раздора - къде да са разположени, как ще затваря и отваря вратичката, вградени ли да бъдат или пък не, защото няма дълбочина. Това все въпроси, които понякога оставяме за края...

Пробиване на тухли и бетон
81.1 K
6:32

За пробиването на тухли и бетон ви трябва инструмент с ударна функция. Най-добре перфоратор с SDS захват. SDS захватът е специализиран за ударно пробиване и позволява движение на свредлото напред-назад.
За пробиването на отвори в зидарии и бетон свредлата вече са с...

Как се работи с ъглошлайф
93.9 K
13:18

На ъглошлайфа се възлагат големи надежди за вършенето на различна работа.  За да можете да го използвате ефективно и сигурно е добре да се запознаете с начина на работа и правилата за безопасност.

Да започнем с видовете дискове и другите консумативите към...

Видове стеги
72.2 K
5:51

Конструкцията на стягата осигурява по-силно прискане на детайла като се разчита на здравината на напречния профил на шината на стягата и на подвижното рамо, между които се поставя детайла. Стегите са конструирани така, че напрежението върху подвижното рамо се предава на...

Видове триони
69.3 K
10:30

Според предназначението и конструкцията могат да бъдат разграничени няколко основни вида ръчни триони.
Изборът на правилния трион е важен за добре свършената работа.

Бутилка в клетка за подарък, косачка робот
65.1 K
23:45
Предаване 16 / 2021

Заслужава си да гледате и този епизод на предаването, защото ще видите как моят приятел, вие знаете кой, отказва алкохола. Както е казал народът – покритото мляко котки не го лочат.
След това бавно но славно роботите ще превземат и градината. 
...

Какво са голямоформатни керемиди?
26.4 K
8:45

За модерен цвят днес говорим, когато е цветът е антрацит. Това го запомних от един архитект, с когото обсъждахме последните тенденции при изграждането на покрив миналата седмица.
Има няколко модела с цвят антрацит, но на мен ми хвана окото новият модел Континентал...

Видове накрайници и битове, изграждане на вентилиран покрив
73.9 K
23:36
Предаване 9 / 2020

Днес ще говорим за нещо дребно, но изключително важно, което свързва всички тях. Всички тези инструменти разчитат на правилния накрайник, който да предаде въртящия момент на машината към съответния винт или болт. 
Дори някои отвертки са направени за работа с...