Видове накрайници и битове, изграждане на вентилиран покрив
73.9 K
23:36
Предаване 9 / 2020

Днес ще говорим за нещо дребно, но изключително важно, което свързва всички тях. Всички тези инструменти разчитат на правилния накрайник, който да предаде въртящия момент на машината към съответния винт или болт. 
Дори някои отвертки са направени за работа с...

Монтаж на мивка
96.3 K
11:22

Да станат прави всички, които са се озовавали в следната ситуация – ремонтът на единствената баня в жилището е към своя край. Плочкаджията е залепил и последната плочка и си е тръгнал по живо по здраво.

Предстои да дойде монтажник, за да монтира...

Как се работи с прободен трион (зеге)
77.8 K
12:20

Прободните триони, често наричани зеге, обаче са най-универсалният вид триони. С прободният трион се реже с голяма точност както по права, така и по крива линия.  
За по-сериозна работа ще ви трябва и по-мощен трион. При работа с прободния трион, от съществено...

Изграждане на поливна система, рязане с банциг на фигурки за детската
70.8 K
23:13
Предаване 9 / 2021

Днес в предаването ще поливаме моравата. Освен редовно косене, моравата се нуждае и от редовно поливане. Ще направим цяла поливна система.  Ще се  събуждате сутрин и все едно добрата фея е дошла и е поляла тревата и си е отишла. 
След това ще се върнем...

Химически анкер в бетон
81.8 K
3:27

Химическият анкер е най-сигурният начин за закачане на товари в бетон. Химическият анкер, за разлика от дюбелите не упражнява натиск в стените на материала. Той се използва в комбинация с шпилки, кои с въртеливо движение с вкарват в сместа на химическия анкер. Важно е...

Газопровод със Светослав Бенчев от Българска Петролна и Газова Асоциация
38 K
12:27

Ще имаме един специален гост, с който ще борим енергийната криза. Напоследък темата с газа е изключително актуална. Откъде щял да дойде, кой щял да го даде. Казах си, не може така. Трябва и ние да се включим в името на общото благо. Затова реших!
Днес ще завършим...

Нивелираща система за плочки
39.9 K
9:51

През последните години много актуални станаха така наречените Нивелиращи системи за плочки. И това е така, защото с тяхната помощ всеки става майстор фаянсаджия. Плочките се подреждат равно, право, няма стърчащи краища, направо красота! Има всякакви системи, но преди малко...

Монтаж на сифон
91.5 K
9:15

Независимо какъв сифон сте избрали – дизайнерски или по-обикновен, има два размера, които трябва да бъдат съобразени с вашата мивка – размерът на канализационната тръба, който обикновено е ф50 и размерът за решетката на мивката. 
Чудя се какво може...