Потапящ циркуляр HITACHI
78.6 K
2:19

Първо, с потапящия се циркуляр, който взехме под наем от Ташев Галвинг, ще скроим детайлите за краката на малката масичка.
Циркулярът е машина, с която се реже основно дървесен материал. Пернишките винкели се режат с друг инструмент, не с циркуляр.

Рязане на стиропор с машина и лепене с полиуретаново лепило, избор на керемиди
94.1 K
23:56
Предаване 14 / 2020

В предаването ще режем стиропор с ръчна и настолна машина Stork. Ще покажем как се оформят пистолетни сглобки около прозорците и как да изрежем канали в EPS-а за кабели и тръби.
Ще залепим изолацията бързо и лесно с полиуретаново лепило на Soudal. След това ще...

Красива и функционална ревизионна вратичка за баня
42.1 K
8:46

Днес съм решил да отделя време за ревизионните отвори. Много често точно те се оказват ябълката на раздора - къде да са разположени, как ще затваря и отваря вратичката, вградени ли да бъдат или пък не, защото няма дълбочина. Това все въпроси, които понякога оставяме за края...

Водопровод с прес фитинги с Николай Марков
42.3 K
13:32

Много ми се иска да ви споделя някои тънкости от работата с гъвкави тръби. Но те тънкостите се учат с работа. Аз колко водопровода с прес фитинги да съм направил?
Виж Ники, Ники е друга работа. Колко километра тръби са минали през ръцете му. Не знам. Но дали той...

Поддръжка на градината – храсторез, саблен трион, ножици, колове за ограда
74 K
23:34
Предаване 6 / 2021

Сигурно много от любителите градинари вече са в градините и усилено работят. Градината се нуждае от постоянни грижи, за да изглежда винаги добре.
Затова днес ще подхванем темата за градинарството. Ще започнем с поддръжката на дърветата и какви инструменти ще ви...

Масичка за лаптоп
87.1 K
9:55

Ще изработим практична масичка за лаптоп. За поставката за латоптоп ще ни трябва една по-широка дъска от масивна дървесина. Ще пробием отвори за охлаждане на компютъра и ще фрезоваме краищата на масичката, за да е по-удобна.
Ще направим и поставка за телефона.

Трикове с ролетка
84.8 K
2:04

И така както си меря, се сетих да ви покажа няколко трика за правилно мерене с ролетка. 
Някой ще каже, какво толкова – ролетка, като ролетка – разпъваш и мериш. Но колко от вас знаят защо металната пластина в началото на всяка ролетка се движи?...

Лепене на огледало върху плочките
91.2 K
3:06

Ще ви покажа как да залепите огледало върху плочките. Ще ви трябва неутрален силикон за лепене на огледала и двойнозалеваща лепенка. След залепването, огледалото няма нужда от допълнително укрепване.
Лепенето на огледало може да се приложи и на други места, стига...